Lokal erhvervsservice har stor betydning for iværksætternes succes

Overlevelses rate for iværksættere

Igennem årene har man analyseret overlevelsesrater for iværksætter. Og med god grund for det at må lukke en virksomhed igen, kan være super ubehageligt.

Det er absolut ikke altid det sker ved konkurs, som det nok er det iværksætter frygter mest, men som heldigvis er meget sjældent. Men det medfører næsten altid et tab af penge, problemer med dagpengesystemet og føles nogen gange som lidt et personligt nederlag.

Hvordan sikrer man så en bedre overlevelse?

Der er flere parameter man kan se på, men noget af det vigtigste er at iværksætterne er godt forberedt inden starten af deres virksomhed. Der er let nok at få et CVR nummer, men faktisk ikke så let at få succes.

Er man godt forberedt er man klart bedre stillet. Det viser sig også tydeligt i at iværksættervirksomheder, hvor indehaveren har et godt branchekendskab, har meget højere overlevelsesrate end andre iværksættere.

Det at vide meget om ens firma, konkurrenter, vilkår, regler og meget andet er derfor særdeles vigtigt.

Og hvad gør man så for at få den viden?

Først og fremmest så søg rådgivning.

Mange kommuner - men langt fra alle - har et lokalt erhvervskontor eller erhvervsservice enhed. 

 

Benyt dem! De er typisk super dygtige og de kender de lokalområde og den kommune du vil etablere din nye forretning i. Er der ikke et lokalt erhvervskontor, bør det ikke betyde, at man fravælger rådgivning i forbindelse med start af egen virksomhed. 

 

Man har mulighed for at benytte det regionale Erhvervshus, selvom deres iværksætterkonsulenter er ret travlt optaget, og dels er der meget man kan gøre selv.

 

Kontakt en revisor, et marketingfirma og en advokat, og få styr på økonomi, kunder og de juridiske konsekvenser af opstarten.

 

Det koster lidt, men er ofte meget billigere end bare at sætte i gang uden forberedelse.

 

Og deltag i et iværksætter-kursus og se om der er arrangementer og andre kurser, der kan passe ind i opstartsplanerne. 


Resultaterne af rådgivning og kurser er en markant forøget overlevelsesrate. Normalt antager man - det skifter lidt fra år til år - at overlevelsesraten efter 3 år er på ca. 50%. Men søger man rådgivning, forbereder sig godt, deltager i et iværksætterkursus kan man ret enkelt øge det til et sted mellem 70 og 80%

Så søg rådgivning inden start, kære iværksætter!

Mange hilsner
Hans Peter Wolsing
Indehaver af iværksætterportalen, Startinfo.dk


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Opstartsfonden hjælpere iværksættere i Aalborg

Hvad må mit firma hedde?

Grøn og bæredygtig iværksætteri